logotip

Kratka biografija

Rodil sem se leta 1993 v Murski Soboti. Svoje prve učne korake v širni svet sem pričel v vrtcu Krtek Bakovci. V Bakovcih sem obiskoval tudi osnovno šolo, kamor sem prvič, kot najmanjši v razredu, zakorakal leta 2000. Že v prvem razredu sem se poleg zvezkov, učbenikov in knjig zanimal tudi za šport in z namenom zdravega duha v zdravem telesu pristopil k lokalnemu nogometnemu klubu NK Bakovci. Brcanje žoge mi sicer ni šlo najbolje od nog, zato sem v tretjem razredu prestopil v kolesarski klub KK Tropovci.

Tam sem hitro osvojil osnove kolesarstva in po prvem padcu tudi uradno postal "pravi kolesar". Svojo premierno dirko v kategoriji Začetniki sem odkolesaril v Škofji Loki, kjer sem zasedel šesto mesto. Omenjene dirke se najbolj spomnim po povsem črnih dlaneh, katere sem dobil po tem, ko mi je na enem izmed vzponov z verižnice padla veriga. Ob takih in drugačnih dogodivščinah sem osnovno šolo nato nadaljeval v športnem duhu in jo leta 2008 tudi zaključil. Po končani osnovni šolo sem se vpisal v Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer in se že v prvem letniku odločil, da želim postati tudi tekač.

Čeprav mi je kolesarstvo še naprej predstavljajo glavni cilj, sem se za tek odločil predvsem zaradi zimskih priprav, ko je kolesarjenje oteženo. Hitro po tem sem presedlal tudi na triatlon, zato sem poleg kolesarjenja in teka pričel trenirati še plavanje. Enega največjih triatlonskih uspehov sem dosegel v Avstriji na tekmovanju XTERRA, ko sem se kot drugi Slovenec, šele šestnajstletnik, kvalificiral na Svetovno prvenstvo na Havajih.

Ob številnih poletih in dolgotrajnemu potovanju na Havaje sem se navdušil za poklic pilota in pristopil k izpitu za športnega pilota v Aeroklubu Murska Sobota. Osebni uspeh sem dosegel tudi z opravljeno maturo in uspešno zaključeno srednjo šolo leta 2012. V zadnjem, četrtem, letniku sem se odločil za študij Mehatronike na Fakulteti za strojništvo in Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. V študijskem času sem spoznal novo disciplino triatlona, tj. ultra-triatlon, kjer sem s tretjim mestom na dirki za Svetovni pokal v Bakovcih dosegel naslednji velik športni uspeh. Približno mesec dni po končanem triatlonu sem diplomiral s področja optimizacije parametrov regulatorja za dvoosnega robota z algoritmi po vzoru iz narave. Študij sem nato nadaljeval na magistrskem programu Mehatronike, kjer sem magistriral s področja modeliranja in optimizacije nelinearnih robotskih sistemov v realnem času. Sedaj sem mladi raziskovalec in doktorski študent na Ekonomsko-poslovni fakulteti.


Šolanje

1. Osnovna šola Bakovci (2000-2008)
2. Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (2008-2012)
3. Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo, univerzitetni program Mehatronika (2012-2015)
4. Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo, magistrski program Mehatronika (2015-2017)
5. Univerza v Mariboru, Ekonomsko-poslovna fakulteta, doktorski program Ekonomske in poslovne vede (2018->)


Nagrade

1. Plaketa Leona Štuklja (2016)
2. Priznanje za najboljše raziskovalne dosežke študentov v študijskem letu 2015/2016 (2016)
3. Tretji najboljši študent Univerze v Mariboru (2017)
4. Perlachova nagrada za področje tehniških ved (2017)
5. Pomurska raziskovalna nagrada (2018)

Strokovni naziv (certifikat)

1. CQRM (Certified in Quantitative Risk Management)


Šport

1. Kolesarjenje (2002->)
2. Tek (2008->)
3. Triatlon (2009->)
4. Ultra-triatlon (2014->)